Ajuntament de Bagà

Escut Ajuntament de Bagà
  • ES
  • EN
  • FR
  • DE
  • MIDA DEL TEXT        

22.06.2015

Trobada de fallaires a La Pobla de Segur

  • Imatge dels fallaires arribant a la Vila

    Imatge dels fallaires arribant a la Vila


 

Aquest dissabte 20 de juny  es va celebrar a La Pobla de Segur una trobada de municipis fallaires de Catalunya convocada per la Direcció General de Cultura Popular i l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran. El tema del dia era l’articulació d’esforços de cara al reconeixement per part de la Unesco, de les falles del Pirineu com a Patrimoni Inmaterial de la Humanitat. Per part de Bagà i Sant Julià de Cerdanyola hi acudiren els seus respectius alcaldes, Nicolàs Viso i Agustí Elias, i l’historiador Xavier Pedrals. Aquest reconeixement es fa de manera conjunta amb Andorra, França i Espanya, doncs es fan falles a l’Aran, sud d’Occitània, Aragó i Catalunya, essent Andorra qui va promoure la candidatura.

Actualment aquesta candidatura esta avançant molt bé, s’està estructurant la organització dels municipis fallaires, i la Generalitat està muntant una exposició sobre les falles del Pirineu, que de manera itinerant anirà als diversos municipis, possiblement iniciant el seu curs el proper desembre a Bagà i Sant julià de Cerdanyola. El nomenament es podria produir abans de la celebració  de la Fia-faia d’enguany.

La incorporació de Bagà i Sant Julià de Cerdanyola és excepcional, ja que són les úniques falles que es celebren al solstici d’hivern, per Nadal, i les més orientals del Pirineu.

 Butlletí digital

Vols rebre els titulars, l’agenda d’activitats i els anuncis oficials a la teva bústia de correu? Apunta-t’hi!

DONAR-SE D'ALTA

Ajuntament de Bagà
Plaça de Catalunya, 7 bis
08695 Bagà
Telèfon 938 244 013
baga@diba.cat

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona