Ajuntament de Bagà

Escut Ajuntament de Bagà
  • ES
  • EN
  • FR
  • DE
  • MIDA DEL TEXT        

02.12.2015

La festa de la fia-faia declarada Patrimoni Immaterial de la Unesco

  • L'alcalde Nicolás Viso i Josep Ureña president de l'Associació de la fia-faia en el moment de saber el  reconeixment

    L'alcalde Nicolás Viso i Josep Ureña president de l'Associació de la fia-faia en el moment de saber el reconeixment
La fia-faia ja és Primoni Cultural Immaterial de la Humanitat  juntament amb 62 festes del foc del Pirineu. El jurat de la Unesco reunit  a la capital de Namíbia va acceptar ahir 1 de desembre , quan passaven uns minuts de les 4 de la tarda, la inscripció de l’ancestral celebració berguedana a la llista.


La fia-faia havia entrat a la candidatura de Les festes del foc dels solsticis, candidatura liderada per Andorra, però que ha inclòs tres països, Andorra, França i Espanya, ja que l’element en comú són els Pirineus. La candidatura va haver de superar força dificultats, que els coordinadors han considerant lògiques, ja que inclou 62 festes repartides per tres estats. La Unesco va felicitar als estats que han presentat la candidatura per el fons i la forma.


Davant de l’ajuntament , l'alcalde Nicolás Viso i altres regidors acompanyat de Josep Ureña president de l'Associació de la Fia-faia van seguir en directe la transmissió de la reunió. Estaven ben acompanyat per mig centenar d'alumnes de l'escola Galceran de Pinós, i altres veïns. En total un centenar de persones que van  intentar  donar caliu a l’acte protocol·lari.


L'alcalde Nicolás Viso va obrir cava per brindar. Viso va fer pales  la seva satisfacció per la proclamació i va emplaçar els veïns a celebrar el  dimecres 2 de desembre, l'efemèride a la Plaça Galceran de Pinós  a 2/4 de 8 del vespre.

L’alcalde  va destacar la importància del reconeixement per al municipi ja que,  la Fia-faia és "una festa que la comarca ha sabut preservar en essència al llarg dels anys, així com mantenir-la ininterrompudament des de temps ancestrals. Al mateix temps, el batlle també va recordar que, el 2010, la Fia-Faia va ser considerada Festa Patrimonial d'Interès Nacional per la Generalitat.


Resum de la notícia del diari Regió 7 del dimecres 3 de desembreButlletí digital

Vols rebre els titulars, l’agenda d’activitats i els anuncis oficials a la teva bústia de correu? Apunta-t’hi!

DONAR-SE D'ALTA

Ajuntament de Bagà
Plaça de Catalunya, 7 bis
08695 Bagà
Telèfon 938 244 013
baga@diba.cat

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona