Ajuntament de Bagà

Escut Ajuntament de Bagà
  • ES
  • EN
  • FR
  • DE
  • MIDA DEL TEXT        

03.12.2015

Declaració d’Andorra la Vella de les comunitats fallaires dels Pirineus

  • Els representants de Bagà i Sant Julià amb membres del govern Andorrà

    Els representants de Bagà i Sant Julià amb membres del govern AndorràAmb motiu de la celebració de la inscripció de “Les festes del foc del solstici d’estiu als Pirineus” en la Llista representativa del patrimoni cultural immaterial de la humanitat, de la UNESCO, els representants de les comunitats fallaires dels Pirineus, s’han reunit a Andorra la Vella en la seva 11ª Reunió transpirinenca de comunitats fallaires, el tres de desembre de dos mil quinze.


A la reunió hi ha assistit els alcaldes de Bagà i Sant Julià i l’historiador Xavier Pedrals.


En aquesta reunió  les comunitats fallaires desitgen posar en comú algunes de les seves activitats per contribuir al coneixement i preservació de la cremada de falles als Pirineus, i volen  que també contribueixi a la seva difusió a través de la creació de productes culturals dirigits al gran públic.


També es volen elaborar conjuntament projectes que vagin dirigits als joves i que promoguin el coneixement de la història a través de l’evolució d’aquesta tradició, així com els valors de tolerància, d’intercanvi, de fraternitat, de participació, de companyonia, de respecte de la diversitat cultural i del medi ambient i de democràcia que, gràcies al patrimoni cultural, contribuiran a fomentar uns valors transpirinencs i europeus, així com uns vincles de col·laboració entre els territoris implicats.


Finalment que es volen fomentar activitats conjuntes de turisme cultural. Així, doncs, a cadascun dels diferents espais patrimonials es fomentarà la visita a la resta dels espais de la xarxa.Butlletí digital

Vols rebre els titulars, l’agenda d’activitats i els anuncis oficials a la teva bústia de correu? Apunta-t’hi!

DONAR-SE D'ALTA

Ajuntament de Bagà
Plaça de Catalunya, 7 bis
08695 Bagà
Telèfon 938 244 013
baga@diba.cat

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona